IA-prisen til Rockwool

Det ble mossebedriften  AS Rockwool som stakk av med årets IA-pris. Prisen ble tildelt av tidligere LO-sjef Yngve Hågensen til stående ovasjoner fra nær 1000 deltagere under HMS-konferansen i Østfold i dag. 
Publisert: 22.10.2014Del:
Gruppebilde av representanter fra Rockwool som mottokk IA-prisen 2014
Kjell Børnick, Erik Ølstad, Jan Paulsen og Anders Skallerud mottok IA-prisen under dagens HMS-konferanse på Quality i Sarpsborg. En konferanse som samlet 930 deltagere.
IA-prisen deles hvert år ut til en bedrift eller foretak som gjør seg spesielt bemerket innen godt inkluderende arbeid (IA). Rockwool har gjennom mange år hatt et svært lavt sykefravær, med 2.0% fravær i 2013 og 4.0% i 2. kvartal 2014.
Bedriften var også nominert til prisen i 2012, men nådde ikke  helt opp den gangen.
- Nå var det vår tur, det gjør meg både stolt og ydmyk, sa personalsjef Kjell Børnick og tilegnet prisen alle tillitsvalgte, ledere og ansatte på alle nivåer.
Inkluderende arbeidsliv er godt forankret i bedriften, og Børnick lover at årets pris ikke skal bli en sovepute for det videre arbeidet. – Det bare inspirerer oss til å jobbe videre, sa han.
Med seg på podiet for å motta blomster, diplom og bilde hadde han Erik Ølstad (fabrikksjef), Jan Paulsen (arbeidsleder) og Anders Skallerud (arbeidsleder).
 
Tre nominerte
I tillegg til Rockwool, var sykehuset Østfold, avdeling sykepleie og Eidsberg kommune, miljø- og teknikketaten nominert til den prestisjetunge IA-prisen. 
Juryen hadde en vanskelig oppgave, men var ikke i tvil om at Rockwool var en verdig vinner. Og begrunnet det blant annet med at bedriften har jobbet svært målrettet og forebyggende gjennom flere år for å øke nærværet i bedriften, noe de har lykkes med. De har tilbudspakke om «myk oppstart» etter sykdom, trening i arbeidstiden og støtte til arbeidstakere som driver med helsefremmende aktiviteter.
De tilbyr videre opplæring i mestring og utvikling, noe som gjør at arbeidstakerne er skodd for arbeidsdagen. Det er dette helsefremmende  arbeide over tid som har skapt det lave fravær i denne bedrift, en industriarbeidsplass som fortsatt har manuelt arbeid, kan vi lese av juryens begrunnelse. Og videre:
”Bedriften har til enhver tid medarbeidere med redusert arbeidsevne hvor oppgavene blir tilrettelagt.
Virksomheten ser på seniorer som en ressurs, og flere medarbeidere står i jobb frem til 67 år. Bedriften jobber dermed samlet sett svært godt med det inkluderende arbeidsliv på alle plan.  IA er godt forankret i partssamarbeidet på bedriften.
 De er en verdig vinner av årets IA-pris!