Klart for erfaringsseminarer

Det er igjen klart for erfaringsseminarer for ledere og tillitsvalgte i fylkets IA-bedrifter. – Det er 650 påmeldte fordelt på fem samlinger, sier NAV Østfolds avdelingsdirektør Per Ivar Clementsen. 
Publisert: 19.05.2015Del:
Bilde av NAV Østfolds avdelingsdirektør Per Ivar Clementsen
NAV Østfolds avdelingsdirektør Per Ivar Clementsen.
Erfaringsseminarene er blitt arrangert IA-rådet i Østfold og NAV Østfold Arbeidslivssenter årlig i mer enn 10 år, og er en del av den servicen og det faglige påfyllet IA-bedriftene får gratis. I år finner de sted på følgende steder: Moss 21. mai, Askim 22. mai, Fredrikstad 29. mai, Halden 1. juni innen det avsluttes på INSPIRIA i Sarpsborg  4. juni. Alle seminarene varer fra klokka 09.00-12.00.
 
Norsk industri
Tema for årets samlinger, er hvordan man kan lære av Norsk Industri –som organiserer ca 2.550 bedrifter med ca 130.000 ansatte spredt over hele Norge. 
– De kan vise til svært gode prosesser, som har ført til lavere sykefravær og høyere nærvær i industribedriftene gjennom et mer inkluderende arbeidsliv. Det er denne suksessrike reisen vi ønsker å dele med flere, sier Per Ivar Clementsen.
 
Aktivitetskrav
Det vil også bli informert om aktivitetskravet for  sykmeldte som vil bli innført av NAV Østfold 7. september. Skal de forbli hundre prosent sykmeldte etter åtte uker, betinger det deltagelse i en aktivitet.
- Aktivitetskravet har allerede blitt fulgt av NAV Hedmark i en tid, og kan vise til gode resultater, sier Clememtsen.
 
Paneldebatt
I tillegg til aktuelle foredragsholdere, avrundes det faglige innholdet på seminarene med en paneldebatt, hvor partene i IA rådet deltar, kan han fortelle.