Nådde målet gjennom kurskompetanse

Langøyåsen barnehagen på Kråkerøy har benyttet seg av Arbeidslivssenterets kurskompetanse med stort hell. 
Publisert: 23.04.2015Del:
I forbindelse med en utvidelse av barnehagen, ønsket HMS-gruppen en prosess for å skape en egen kultur og et godt arbeidsmiljø.
Temaene ble valgt fra Arbeidslivssenterets kurskatalog , som Fra stress til trivsel!, relasjonsledelse og deler av IGLO-kursene.
-I det daglige har det blitt mer av at ansatte hjelper hverandre på tvers av avdelinger og i daglige gjøremål. Målet for tilstedeværelse for 2014 var 92% og det ble det!, sier en fornøyd virksomhetsleder Else Marie Halvorsen.
 
På rett kurs
Arbeidslivssenterets kurs blir hele tiden tilpasset behovene hos sine partnere, og gir nyttig kompetansepåfyll knyttet til IA-arbeidet ute i bedriftene. Katalogen finner du på nettsidene hos www.nav.no. Her finner du en rekke skreddersydde kurs for ansatte, ledere, HR-medarbeidere, verneombud og tillitsvalgte i IA-bedrifter – samt andre interesserte. Noen av kursene er åpne også for bedrifter som står uten IA-avtale.
 
Alle områder
Kursene dekker alle områder innen IA; som konfliktforebygging, helsefremmede arbeid, kommunikasjon, stressmestring, relasjonsledelse, seniorpolitikk,  tillitsvalgtes og verneombudets rolle i IA-arbeidet, systemrettet sykefraværsoppfølging osv. Her vil de fleste finne noe nyttig de kan ta med seg tilbake til arbeidsplassen. NAV lager også andre, bedriftsspesifikke kurs ved behov i den enkelte bedrift. Det er bare å ta kontakt med IA-rådgiveren!  

Kilde: Idebanken.org