Se og bli sett

Hva har Gullrute-vinner Anne Lindmo, Mesternes mester-vinner Marco Elsafadi og stortingsrepresentant  Hadia Tadjik til felles? Jo, du kan møte dem alle under årets HMS-konferanse på Quality 22. oktober!
 
Den årlige HMS-konferansen i Østfold er den 13. i rekkefølgen etter at vi fikk IA-avtalen, og er mer populær enn noen gang.
– Ja, nå får vi også forespørsler fra bedrifter utenfor fylket, sier NAV Østfolds avdelingsdirektør Per Ivar Clementsen.  
I fjor ble de 950 plassene fulltegnet lenge før fristens utløp – og nær 100 fikk ikke plass.  - I år setter vi nok taket på 900, og det begynner allerede å fylles godt opp, sier han.
 
Ulike årsaker
At HMS og Integrerende arbeidsliv (IA) kan få så stor popularitet her i Østfold, mener han har flere årsaker:
– For det første har det blitt jobbet seriøst og godt for et mer inkluderende arbeidsliv i næringslivet gjennom mange år, slik at dette er blitt godt forankret hos både ansatte, tillitsvalgte og ledere.  For det andre har vi klart å skape et aktuelt og interessant program på våre konferanser. Og for det tredje er det blitt stor prestisje i å bli nominert til årets IA-pris.
– I sum er dette blitt en viktig og hyggelig ”happening” mange vil ta del i, resonnerer han.
Årets tema for konferansen er Et helsefremmende arbeidsliv: «Se og bli sett». – Nettopp at den enkelte arbeidstaker blir sett på arbeidsplassen, er svært viktig for å skape et velfungerende og inkluderende arbeidsmiljø – og at man trives på jobben. Og trives man på jobben, blir også terskelen for å bli hjemme høyere, minner han om.
 
Aktuelle foredragsholdere
Det er som vanlig aktuelle og populære foredragsholdere konferansen kan by på:
  • Storingsrepresentant Hadia Tadjik holder åpningsinnlegget.  Hun er en norskpakistansk journalist, jurist og AP-politiker og var fra 21. september 2012 til regjeringsskiftet etter Stortingsvalget i 2013 statsråd med ansvar for Kulturdepartementet i Jens Stoltenbergs andre regjering. Hun ble med dette den så langt yngste statsråd i Norge og den første muslimske.
  •  Firedobbelte Gullrute-vinner, NRK-programleder og talkshowvertinne Anne Lindmo holder foredrag om ”Mot til å lykkes”. I sitt foredrag forteller hun historien om hvordan hun la planen om å lage og fronte NRK's største lørdagsprogram flere år før programmet ble en realitet.
Lindmo forteller underholdende og engasjert om verdien av å sette seg mål, droppe sikkerhetsnettet og satse uten forbehold.
  • Den etterspurte foredragsholderen Marco Elsafadi reflekterer rundt  sitt eget liv, som er fylt med nedturer og oppturer. Marco er født i en FN-leir i Libanon og var flyktning i 12 år før han fikk opphold og senere statsborgerskap i Norge i 1987. 
Han har gjort seg bemerket som basketballspiller i eliteserien med 12 år på det norske landslaget. 
I 2009 forandret livet til Marco Elsafadi seg dramatisk. Han ble rammet av en nervesykdom som førte til at han måtte sitte i rullestol. Legene fortalte ham at veien tilbake ville bli tung, og med knallhard trening, enorm viljestyrke og et positivt fokus klarte han å kjempe seg ut av rullestolen igjen. I 2014 deltok han og vant Mesternes Mester på NRK!
  • Tom-Gøran Jønsson var den ambisiøse lederen som ville nå stadig høyere. Så møtte han veggen. Da han ble frisk, hadde han helt nye tanker om ledelse. Han forteller om fallet og veien tilbake. På det verste turte han ikke å gå på butikken.
  •  I tillegg får tilhørerne faglig foredrag ved direktør ved FAFO, Jon Hippe, statssekretær Astrid Nøklebye Heiberg setter fokus på seniorer i arbeidslivet, Yngve Hågensen kåserer rundt temaet ”Hvorfor Inkluderende Arbeidsliv?” og representanter fra Borregaard, GLAVA og Sykehuset Østfold forteller om veien til IA suksess.
     
For ikke å glemme kåringen av årets IA-pris, som det alltid er stor spenning knyttet til! Det Yngve Hågensen som har æren av å dele ut årets pris.